Månedens ostekasse
Bliv inspireret til at smage ny og spændende ostetyper du ikke har smagt før. Hver måned sammensætter vi et udvalg af 8 oste som både kan være det nye og spænende samt all time klassikere for inspirerer dig til at prøve nye ting fra ostenes verden.
Du kan sammensætte dine kasser helt som du har lyst til ud fra månedens udvalg. Antallet af oste du skal vælge til dine ostekasse afhænger af om du ønsker at købe en lille, mellem eller stor månedskasse.
Bliv klogere på ostene…
Beemster 30% ex. lageret
Beemster Ost – Lagret har en skarpere smag end deres milde version. Dens mellemlange lagringsperiode giver osten en saltet smag, mens den cremede konsistens (som kendetegner oste fra Beemster) bliver bibeholdt.
Røget Vesterhavsost
Vi har leget med vores klassiske Vesterhavsost, så vi nu kan tilbyde den i en røget version. Osten er fremstilllet af mælk fra vores andelshavere der bor i nærheden af Vesterhavet. Når osten er produceret, ryges den og lagres ved Bovbjerg Fyr. Kombinationen af den faste ost og den kolde røg, giver osten en svag men meget aromatisk røgsmag. Lagret i minimum 30 uger.
Murcia al vino
Murcian vinost er en fed gedemælksost fra provinsen Murcia i det sydøstlige Spanien. Den har en beskyttet oprindelsesbetegnelse. Osten fremstilles kun af upasteuriseret gedemælk af Murcia-racen fra registrerede besætninger. Udtrykket al vino refererer til vask af sværen med rødvin under modning.
Puregold
Det prisvindende Pure Gold er udvalgt af Wiebe Willig. Denne premium ko-ost er modnet i serveringsmåneder og kommer med en velsmagende smag. Intens rig med en sød undertone.
Fuldmåneost
Fuldmåneostene lagres i Hjerm Kalkgrube, og under det ca. 7 måneder lange underjordiske ophold udvikler ostene en overflade, der fører tankerne over på månens overflade. Der er bakker og dale, foldninger og kratere, som dog for ostenes vedkommende hverken skyldes meteornedslag eller vulkansk aktivitet. Til gengæld dækkes overfladen under lagringen af snehvidt månestøv (hvidskimmel).
Viking blue lageret 60+
Viking Blue Blåskimmel 60+ Lagret, er produceret af økologisk, dansk mælk på Gedsted Mejeri. Her er en blåskimmelost, der er skabt for alle dem, der elsker blåskimmel. Ved den rette temperering af osten, vil den være smørbar og næsten smelte på tungen når du spiser den. Viking Blue 60+ er en fuldfed blåskimmel, med en kraftig smag uden at være ammoniak. Det helt særlige ved en Viking Blue 60+ er, at den stadig fremstilles ved hjælp af god, gammeldags håndkraft af Ostemesteren på Gedsted Mejeri.
Saint Albray
Saint Albray er en ost, der kommer fra regionen Aquitaine i Frankrig. Osten blev opfundet i 1976 og er en fransk blød ost. Fremstillet med pasteuriseret komælk, er denne populære ost modnet i to uger og formet til en form som hovedet af en blomst.
Vascherousse
Vacherousse d'Argental er en ren komælk-brie-ost fremstillet i Lyon-regionen i Frankrig. Dens blomstrende hvide skorpe er kantet i orange, og når den er perfekt moden, vil den synke lidt rundt om omkredsen. Smagen er mælk med strejf af eng, og sværen er slet ikke bitter. Konsistensen er cremet og fløjlsagtig i sin højeste modenhed som de fleste oste i brie-stil.